Coronamaatregelen

Wij willen je op een verantwoorde manier weer verwelkomen in onze

Yoga shala. Dit gebeurt volgens de maatregelingen en het protocol van

het RIVM. Hierin staat het waarborgen van je veiligheid en gezondheid

altijd voorop. Hieronder een overzicht van de maatregelen.

 

Boek je les online

Het is niet mogelijk een walk-in les te volgen. Boek je les online in via onze website of onze wix-app. Er zijn slechts 6 plekken per les beschikbaar.

 

Voel je je niet lekker?

Wij mogen geen mensen toe laten met hoest- of griepverschijnselen of als je één van de triage vragen met ja hebt beantwoordt. Wel kun je de les online volgen, laat het je docent weten als je dat wenst. Wees mindful naar je mede-studenten en annuleer je les tijdig online.

 

Vermijd openbaar vervoer

Kom zoveel mogelijk wandelend, met de fiets of auto naar de shala.

 

Arriveren & verlaten van de shala

Je komt maximaal 5 minuten voor de les binnen. Maak je mat zo snel als mogelijk na de les weer vrij voor de volgende groep. Check de looproute in de shala.

 

Groeten doe je met Namaste

Namaste is een universele en de meest veilige groet. Het betekent in het kort: 'Het licht in mij groet het licht in jou'.

 

Was en ontsmet je handen

Zodra je de shala binnenkomt, loop je naar het keukentje om je handen met water en zeep te wassen. Daarnaast vind je naast je mat een handgel met 80% alcohol, mocht je tijdens de les je handen moeten desinfecteren.

 

Schoenen

Trek je schoenen uit op de roze poef en neem ze (in een plastic zak) mee naar je mat)

 

Geef elkaar de ruimte

Bewaar 1,5 meter afstand van elkaar. In de shala lounge kunnen maximaal drie personen tegelijkertijd zijn; Eerste bij het aanrecht, tweede op de gemarkeerde zitplaats in het raam en derde op de roze poef om de schoenen uit te trekken.

 

Jouw mat, jouw thuis

De matten op de shalavloer markeren een veilige afstand. Verplaats ze daarom niet. Kies een vrije mat die het verst weg van de ingang ligt en leg jouw eigen yogamat of yogatowel eroverheen. 

Plaats al je persoonlijke bezittingen inclusief je schoenen in de kist naast jouw mat. Loop niet onnodig in de ruimte rond. De shala is klein, daarom hebben we ervoor gezorgd dat alles wat je nodig mocht hebben bij je mat ligt. 

Spray onze mat na de les in met de yogamat desinfectiespray en laat aan de lucht drogen.

Breng je eigen yogamat & props mee

Om hygiënische redenen raden wij je aan om je eigen yogamat/towel/FLXBL en props mee te brengen.

Voor Mysore Ashtanga breng je twee medium handdoeken mee.

Voor Yin, Restorative en Nidra, breng je kussenslopen/handdoeken mee om onze props te beschermen.

Voor savasana/eindonspanning in alle stijlen breng je je eigen dekentje mee.

Lounge Café

Ons self-service café is open; horeca maatregelen gelden. Gebruik papieren cups of breng je eigen kopje en/of waterfles mee. Er mogen maximaal drie mensen tegelijkertijd in de shala lounge aanwezig zijn indien er geen andere les na jouw les is gepland.

 

Fysieke adjustments 

Onze docenten zullen je alleen verbaal of dmv demonstraties door de houdingen begeleiden. Er zullen geen fysieke adjustments worden gegeven, tenzij:

 

  1. De docent vindt dat je op een onverantwoorde/onveilige wijze in de houding staat/zit/ligt én hij dit niet verbaal kan corrigeren.

  2. Je Mysore Style Ashtanga volgt, aangezien fysieke adjustments onlosmakelijk met deze manier van lesgeven is verbonden.

 

De docent zal je alleen fysiek adjusten in de key asana’s en in je struggle poses en zal haar handen ontsmettend na iedere aanraking tussen studenten.

 

Wij respecteren jouw keus om geen fysieke adjustments te ontvangen. Leg daarom het kaartje met de hamsa hand in de rechter bovenhoek van je mat als je geen fysieke adjustments wil.

Hygiëne & Ventilatie

Onze shala wordt regelmatig schoongemaakt en geventileerd. Ons ventilatiesysteem is tijdens de les continue aan en zuigt verse buitenlucht aan aan de achterzijde van de shala en voert dat mechanisch weer af aan de voorzijde. 

 

Niezen & hoesten

Moet je toch niezen of hoesten, doe dat dan in je elleboog en ontsmet ze dan meteen met onze alcohol gel. Was ook je kleren thuis.

 

Toiletten & Kleedkamer

We houden ons toilet en kleedkamer zo veel mogelijk gesloten. Ga thuis naar het toilet en kom en verlaat de yoga shale in je yoga-outfit.